Prelistavanje štampe: Skandal - Vučić bi da za srpskog patrijarha postavi vladiku ...

#dejanpetar, #Centar, #drDraganPetrović
U emisiji medijske kuće „Centar”, „Prelistavanje štampe”, koju vode i uređuju Dejan Petar Zlatanović (gl. i odg. urednik Srbin.info) i dr Dragan Petrović, jednom nedeljno, bez cenzure, prelistava se dnevna štampa uz komentare na najaktuelnije društveno-političke događaje.
Komentarisanje dnevne štampe, u petak 18. decembra je u pojedinim trenucima bilo veoma burno, a pogotovo se rasplamsalo kada se govorilo o ekonomskim posledicama pandemije i mogućeg bankrotstva Srbije (00:01:00); kao i kada su se analiziralo na koji način režimski narodni poslanici u Skupštini Srbije vređaju i napadaju opoziciju koja ni nema predstavnike u srpskom parlamentu (00: 34:00).
Takođe, dr Petrović i Dejan Petar su izneli svoje stavove i u vezi toga zašto je Aleksandar Vučić pokrenuo medijsku hajku protiv premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića (00:47: 00); odnosno i o tome zbog čega Vučić hoče da banjalučkog vladiku postavu za srpskog patrijarha (01:00:00).
A šta su još u ovom prelistavanje štampe rekli Dejan Petar Zlatanović i dr Dragan Petrović pogledajte u video prilogu iznad, pa o svemu donesite svoj sud.
#centar, #vesti, #najnovijevesti, #vestdana, #novosti, #srbija, #beograd, #ucentar, #DejanPetarZlatanović, #drDraganPetrović, #prelistavanještampe, #Srbija, #Serbia, #Srbi, #Serbian, #zdravlje, #opozicija, #Belgrade, #VladaSrbije #AleksandarVučić, #DejanPetar, #zdravlje, #CrnaGora #politika, #politics,
****************************
Za više informacija pratite nas preko portala i društvenih mreža:
©️ WWW: srbin.info 📽️ RSclub: shorturl.at/kuLQV 📢
Twitter: srbininfo 📣
Facebook: srbin.info
----------------------------
Ukoliko imate želju da podržite rad produkcije „Centar” i rad portala „SRBIN.info”, donacije možete da uplatite putem sledećih linkova:
💲 www.paypal.me/srbininfo/
💲 www.paypal.me/srbininfo/5
💲 www.paypal.me/srbininfo/10
💲 www.paypal.me/srbininfo/20
💲 www.paypal.me/srbininfo/50
💲 www.paypal.me/srbininfo/100(00:20:00).

Коментара

 1. SRBIN info - kanal Centar

  SRBIN info - kanal CentarПре месец

  Ne zaboravite da pratite kanal CENTAR klikom na dugme SUBSCRIBE (PRATITE) ispod videa. Hvala.

 2. Bearded Elder

  Bearded ElderПре месец

  Ti ljudi izdaju drzavu, lazu i nemaju kicmu da izadju i suoce se sa cinjenicama kad su prozvani. Njima je jedini interes da se ostane na vlasti kao sto je i receno ne bi li krali i dalje i sluzili interesima EU i Duboke drzave. Ti beskicmenjacima se mora naplatiti to debelo, pa makar i okviru neke nove obojene revolucije. Samo nije ovaj narod dovoljno pametan za tako nesto. Na zalost.

 3. Branislav Skrbic

  Branislav SkrbicПре месец

  stave se tri koverte sa pravim imenom i resena stvar.

 4. telcote

  telcoteПре месец

  Jok postaviće crkvenjaka a ne vladiku.

 5. Rade Miljković

  Rade MiljkovićПре месец

  Dejane i Dragane. Sva rešenja izvršilaca donosi Sud. Mi smo sirotinja i danas, a bili smo i pre 20 godina. Nismo imali posao a morali smo da plaćamo državi. Samo, tada nas nisu istera ali iz stanova već uzimali automobile, stvari, očevinu...i ostavljali da nas unište do kraja ovi sada ji, kao da su znali da će opet da nam se dese..

 6. marocar1

  marocar1Пре месец

  Уз сво уважавање осталих изречених ставова, поменута чаршијска прича о владики Јефрему је тотална неистина и спин људи блиских екуменистима, тј. ''грчкој'' струји у Синоду против ''руске''. Владика Јефрем је далеко од свих сплетки и интрига у врху СПЦ и готово је анониман у ширим круговима, иако више од 30 година води највећу и за СПЦ и србство најзначајнију епархију ван Србије, за које вријеме је организовао изградњу више црквених објеката него све остале владике заједно, можда чак и кад се ту дода и сличан градитељски подвиг покојног митополита Амфилохија. Владика је далеко од екуменизма и додворавања власти, али је, као и остале владике, морао имати коректан однос са властима што због матријалног интереса цркве да јој се не коче активности, што због њеног послања да се не мијешау државне ствари ако баш не мора. Годинама сам свједочио неку врсту гадљивости у односу на Додика у њиховим јавним контактима којима сам присуствовао, а тај однос је отоплио уназад неколико година када се Додик коначно окренуо србству, ваљда схвативши колику су штету он и политичари прије њега нанијели слијепим послушништвом пред тзв. међународном заједницом која их је и наметнула као власт, као што се дешавало и у Србији. Не желим, као неко ко није објективан, да тврдим да је владика Јефрем заиста најбољи кандидат за Патријарха, али, ја му лично највише вјерујем имајући, као суграђанин, увид у његов рад скоро тридесет година. Скренуо бих вам још пажњу и на чињеницу да СПЦ најмање 30 година воде тзв. грчки ђаци који се школују у Атини, а затим специјализирају у Паризу, као што је случај са годинама најутицајнијима владикама у Синоду као што су Иринеј Буловићем, б.п. Амфилохије Радовић, Атанасије, Григорије Дурић итд., док ових који су школовани у Москви попут Јрфрема, нема нигдје. Ко прати стање у СПЦ зна из које од ове двије школе углавном долазе екуменисти, а највеће зло за СПЦ и србски народ би било натурање Григорија Дурића за патријарха које ће сигурно ићи преко запада. Овај ''сукоб'' са Вучићем је фарса да би задобио повјерење народа, а вјерујем и да је Вучићев рок трајања истекао (као и Милу у ЦГ), те да су спремни да га жртвују ради преузимања тоталне контроле над СПЦ, а у државном врху и онако раде шта хоће.

 7. Zoran Jovanović

  Zoran JovanovićПре месец

  ... он је Јудејац, они све држе у својим рукама! Путин,,, велики " Шојгун ка и наш дес. ни дан војне школе...

 8. Slobodan Janjić

  Slobodan JanjićПре месец

  Једно појашњење. Епископ Силуан Аустријски не може бити изабран за Патријарха јер нема пет година стажа као епархијски архијереј. Тако каже устав СПЦ

 9. Dragica Dada

  Dragica DadaПре месец

  MOJE MISLJENJE DEJANE DA BI VUCIC DA MOZE ZA PARTRIJARHA NE DA POSTAVI VLADIKU NEGO DA SE ON KANDIDUJE JEDINO MU TA FOTELJA FALI IOVAKO SE ZA SVE STVARI ON PITA STRASNO U KAKVOJ DRZAVI ZIVIMO NEKA NAM JE DRAGI BOG POMOGNE USLI SMO U VELIKU PROPAST COVECANSTVA

 10. Jovan Komazec

  Jovan KomazecПре месец

  Управо се обратио председник из Крушевца, отварање Цовид болнице, управо рече да Србија неће бити ничији џак за ударање, и ја се слажем али сетимо се истог вокабулара деведесетих Србија се сагињати неће ! Сви Срби у једној држави! Карлобаг Огулин Карловац Вировитица! Нешта ми се чини да смо се много сагнули и сада гроги као боксер пред нокаут у рингу.

 11. Mirjana Pavlovic

  Mirjana PavlovicПре месец

  Doktore Petrovicu, malo je blam da i vi i Zlatanovic govorite o nekim istorijskim podacima koje slabo znate. Ne bavim se istorijom, ali u popularnom detektivskom romanu Drzavni savetnik, Borisa Akunjina, nalazi se mapa dozvoljenog stalnog boravka Jevreja u selima u Ruskoj imperiji i gradovi u kojima im je bio zabranjen boravak: Kijev, Mitava i Riga (u dva poslednja im je bilo zabranjeno samo novonaseljavanje), kao i u pogranicnim zonama. Ne vidim izvor odakle je uzeta mapa. Naravno, i radnja romana je povezana sa ovom temom. Pisac sugerira da je to, neravropravnost u skolovanju, kao i pogromi, jedan od uzroka nezadovoljstva jevrejske mladezi u Rusiji i njihovog znacajnog ucesca u revolucionarnim pokretima.

 12. Mirjana Pavlovic

  Mirjana PavlovicПре месец

  @Dragan Petrović Pogledacu vasu emisiju, ali nije Ukrajina bila srz moje primedbe, vec nacin na koji ste govorili vi i Zlatanovic u emisiji. Postujem vas sto uvek odgovarate i ne zelim da vas vise gnjavim, samo ukazujem na digresije koje nisu uvek razumljive gledaocima. Vas i ne gledaju strucnjaci vec simpatizeri. Predpostavljam da ovu nasu poluprivratnu prepisku nece niko osim nas da procita, pa bih vas zamolila, bas zbog toga sto cenim vase pokusaje ujedinjenja patriotske opozicije, da ukazete dr. Aleku Racicu i dr. MILI Aleckovic da ne govore o vakcinama protiv kovida, jer za to nisu strucnjaci. Ja sam u par prvih jutjub nastupa dr. Aleka Racica, davala neka opsta objasnjenja o DNK i RNK vakcinanama i molila doktora da mi napise referencu iz koje je zakljucio da ce fajzerova vakcina da promeni ljudski genom, ali mi nije odgovorio. Ni dr. Jovana Stojkovic to ne radi, a za dobro je svakog strucnjaka koji se bavi politikom da pazi na tacnost svojih izjava, jer inace gubi kredibilitet. Vakcine su velika nepoznanica, ali su ovakve tvrdnje vrlo malo verovatne. Ja sam molekularni biolog i doktorirala sam iz oblasti imunologije. Iako sam sada u penziji, pratim literaturu kad god mi to zdravlje dopusta. A istorijom volim da se bavim iskljucivo preko romana. Na taj nacin osecam da su to bili zivi ljudi.

 13. Dragan Petrović

  Dragan PetrovićПре месец

  @Mirjana Pavlovic Ovo o Ukrajini što sam spomenuo, pa se Zlatanović nadovezao da je radio diplomski na tu temu, sam isključivo spomenuo da sam svoju sedmičnu emisiju na kanalu Srbin info uradio na tu temu. Uzgred od tri knjige naučne u Srbiji na temu savremene Ukrajine napisao sam sve tri pa mi je simpatično kako me "prekorevate" za nešo što ste sami potom naveli da ste gledali ili čitali u detektivskom romanu (filmu). Možete kupiti te knjige ako Vas interesuje u knjižari Službenog glasnika Makedonska 25 (Geopolitika savremene Ukrajine, 2009; Predsednički izbori u Ukrajini 2010; Ukrajinska kriza 2013-2019; sve tri knjige u izdanju Instituta za međunarodnu politiku i privredu). Ova emisija ća biti emitovana na ju tube kanalu Srbin info verovatno već sutra. Uzgred nisu detektivski romani stecište sve istine, ali može biti i da je slučajno tako u ovom slučaju. Želim Vam svakog uspeha. Pozdrav

 14. Mirjana Pavlovic

  Mirjana PavlovicПре месец

  @Dragan Petrović Uvidjam da je bilo grubo ono sto sam vam napusala u prvoj recenici. Samo, ponekad preterujete sa digresijama i vi i Zlatanovic, nedovrsavate recenice i misli, pa je tako i ovo prisecanje gde su sve ziveli Jevreji u Ruskoj imperiji, potrajalo i nije bilo previse u vezi sa temom. To sto ukrajinski predsednik ima delimicno jevrejsko poreklo i savetnika Jevrejina ne cini mi se dovoljan razlog da se upustite u ovu temu. Moglo se desiti da nastavite i do Hazara. Znam da ste strucnjak za Ukrajinu, ali nekako mi je je vas razgovor izgledao skokovito. Nisam bas shvatila tok price, iako sam citala vase clanke na Novom standardu u vreme pocetka rata u Ukrajini. Ako su Nemci izvrsili genocid nad Jevrejima u toku drugog svetskog rata u Ukrajini i Belorusiji, onda bi trebalo da Jevreji mrze njih, a ne Ruse? Dobro, shvatila sam, mrznja potice iz vremana carske Rusije, samo zbog cega nema mrznje prema Nemcima koji su veci zlocinci i iz skorije proslosti? Koliko se secam, govorilo se i pisalo da je glavni uzrok antiruske propagande u Ukrajini potekao iz zapadnog, unijatskog dela, od naslednika fasista koji su NEMCIMA POMAGALI U MASOVNOM UBIJANJU JEVREJA. Kako sada Jevreji mogu imati poverenja u Ukrajinu u kojoj, necu reci vladaju, ali su jos prisutni ovakvi zlocinci? Ne secam se vise detaljno, ali sva ona strasna ubistva na Majdanu, u Odesi i drugde. A sto se tice knjige, zapravo sam htela da vam kazem da se i u romanima mogu naci poucne informacije na jedan pitak nacin i da vam preporucim da procitate ponekad nesto zabavno i avanturisticko (a u vezi sa temom koje ste se dotakli u emisiji).

 15. Dragan Petrović

  Dragan PetrovićПре месец

  Mirjana Pavlovic Vi navodite isto što sam ja naveo u emisiji, i vrlo slično onom što je naveo Zlatanović što je lepo. Međutim dodajete "da je blam" da pričamo ono što nedovoljno znamo, jer ste Vi to pročitali kako sami kažete u detektivskom romanu. Hvala Vam u svakom slučaju na javljanju.

 16. zeljko rakicevic

  zeljko rakicevicПре месец

  SABIRANJE U TELU (A PRE TOGA, 1844 I 1888. GODINE U DUHU ISTINE) Osnovna poenta i osnovni znak vremena u kojem živimo je upravo to da se Istinska Sveta Hristova Crkva, Ona koju ni jedan pakao neće nadvladati, Ona koja će ostati doveka; konačno sakuplja i to je sada više nego očigledno. Dakle neće ovo vreme u svim vremenima i svetovima, za svu večnost ostati upamćeno po tome što su zli odlučili da aktiviraju nekakav New Age i sve što ide uz tu tamnu (najcrnju) agendu, Lockdown, vakcina, čip...; već samo po tome da nas je Istina sabrala (isto kao što je sve čestito i Bogu verno stalo u Nojev Kovčeg). "CARTA ENCÍCLICA FRATELLI TUTTI", kako se na originalnom italijanskom jeziku piše naslov papske enciklike, objavljene 04. 10. 2020. godine i koja se može porevesti SVI SMO BRAĆA, samo je ljudski i ovozemaljski pokušaj, da se svi ljudi ovoga Sveta ujedine. Postavlja se opravdano pitanje: "UJEDINE U ČEMU I KOME?" Kada izostane vođenje Duhom Božjim, tada smo bez greške (100%) prepušteni i vođeni palim duhovima podnebesja! Svaki pokušaj takvog nekakvog ujedinjenja, kako sada, tako i uvek kroz svu poznatu nam istoriju, unapred je osuđen na zagarantovanu propast i totalni promašaj. Hrist je svoju crkvu oduvek imao i to su bili svi oni ljudi, koji Istinu srcem prihvataju, Istinu prepoznaju Bogom i Istinu slede i dušom i telom. Sada će Sveta Filadelfijska crkva, Ona iz Otkrivenja, konačno biti sasvim vidljiva svima, kako nama koji joj istinski pripadamo, tako i svim onim koji nikako ne žele da je vide i da čuju Njen svemoćni glas. Napravimo kratku istorijsku paralelu - te 1844. godine kada je navršeno veliko (jedno od najvećih, a svakako najduže po trajanju od celih 2400 godina) biblijsko proroštvo, Istina je ponovo zasijala u svoj svojoj punini (kao na Golgoti kada su razbojnik, a potom i rimski kapetan..., osvedočeni da je Hrist istinski sin Božji) i Božiji zakon koji je nepromenjiv isto kao i Njegov Autor, vraćen je narodima. To je ono po čemu to vreme nosi Pečat. Dakle neće to vreme nositi žig otpadničkih učenja Helene P. Blavacki, Č. Darvina, Franca Mesmera, K. Marksa, pivadžije Luja Pastera... Ne!!! To vreme ponelo je Pečat Duha Istine i Večitog Zakona! Isto tako i ovo vreme neće poneti žig propasti, oličen u pokušaju nesvetih da porobe sve narode, plemena, kolena i jezike; već će biti zapečaćeno Svetom Istinom (sada i u Telu, isto kao na Pedesetnicu, kada je proklijalo umnoživši se Sveto Seme Apstolske Hristove Crkve), koja je u čitavoj Veseljeni sakupila duše verne Bogu Živome!!! DA ZAISTA! ZAKLJUČAK: EKUMENA (VASELJENSKI PRINCIP) SVAKAKO DA, ALI EKUMENA U ISTINSKOM JEDINORODNOM SINU BOŽIJEM HRISTU, NJEGOVIM SVETIM ZAPOVESTIMA I NJEGOVOJ EVANĐEOSKOJ SVETOJ ISTINI I SAMO TAKO! HRISTOS JE JEDAN I SVI SAKUPLJENI U NJEMU JESU ISTINSKI JEDNO. VELIKI POZDRAV

 17. slavko glisic

  slavko glisicПре месец

  AV- bi bilo "najlogicnije" da ""tata Anu i na mesto patrijarha... Kad je on "dupleks" predsednik- SNS i Srbije - sto ova(j) "predsednik Vlade ne bude i "patrijarh" SPC?! Kad je vec LUDNICA u Srbiji - ajde da se bar smejemo... Jer LUDJEG NARODA OD NAS NEMA! Mi smo poslednji ljudski izmet jer navece trpimo iako nam unistise ZIVOTE!?! Narod se jedva odrzava u reci punoj govana dok nas saka bitangi, kriminalaca, nesposobnih ljigavaca zadovoljno posmatra sa obale i sisa nam krv! I TREBA DA NAS NEMA _ KAD' TRPIMO OVO!!!

 18. Burt Rand

  Burt RandПре месец

  Да вас подсетим, ген. Бен Хоџес је изјавио да је највећи проблем у европи Српски народ и Црква. Очигледно, време короне служи за атентате над свештенством (Милутин, Амфилохија, Артемија, Иринеј). А михајловићка и брнабић су постављени од америке да спроводе нато политику (обе су учеснице билдербург састанка), отуд псето хоџес подржава ава.

 19. Zoja Tomanija Panic

  Zoja Tomanija PanicПре месец

  Potpuno se slažem poviše nam vladike

 20. Kep Komandant Haubtoberschturm

  Kep Komandant HaubtoberschturmПре месец

  Pozdrav za -Dekija i dr. Petrovića velikog patriote pozdrav za Centar i srbin info A svim Srbima srećna slava koji slave Sv.Nikolu da se umnožimo, i razmnožimo i napravo pravu rajsku Srbiju pozdrav braćo!

 21. Kep Komandant Haubtoberschturm

  Kep Komandant HaubtoberschturmПре месец

  Hvala braćo draga moja Srbi patriote hvala generacijo moramo da se složimo jednom za svagda I menjamo prokletinju hvala doktori moji i svako dobro!

 22. Cecilia

  CeciliaПре месец

  Ja ne razumem,Ko još smatra da mi imamo PRAVNU DRŽAVU!KOLIKO SRBIMA TREBA VREMENA DA SHVATI DA ĆE I BEZ " GACA"OSTATI.PRVO SU SVE DRŽAVNO RASPRODALI A SAD OTIMAJU PRIVATNU SVOJINU OD NARODA! NASU ENERGETIKU I VODU PREDALI U RUKE ALBANCIMA A NIJEDNA TV TO NE PRENOSI,NEGO SATRO SUĐENJE TACIJA!?...PITAM SE DA LI SU LJUDI SVESNI SAME SITUACIJE? .

 23. bogi bogo

  bogi bogoПре месец

  Ko je bre on da postavlja patrijarha jer on normalan.

 24. Mirko Slavko

  Mirko SlavkoПре месец

  Svaka cast gospodo i drugovi. Vrlo zanimljiv format emisije, prijateljski razgovor i diskusija, vrlo ugodno za slusanje. Nista o Americi ovaj put ali nadam se bice u drugoj emisiji.

 25. Tomica

  TomicaПре месец

  Kraljevstvo svijeta postalo je kraljevstvo našeg Gospodina i njegova Krista,i on će vladati kao kralj u svu vječnost.Otk.11:15.Vrlo brzo to će nebesko Kraljevstvo biti jedina vladavina nad čovječanstvom Dan.2:44.U odeđenom trenutku čak će i svjetovni vladari morati priznati vlast Kraljevstva Psalam 2:6-12.Kraljevstvo je sredstvo putem kojeg će Božje ime biti posvećeno,Božje pravo vladanja opravdano i Božja će se volja,konačno,izvršavati na Zemlji kao i na nebu .Matej 6:9-10.Imajući sve to na umu gledajte kome već sada služite.

 26. ana cupic

  ana cupicПре месец

  Milan Bugi Šta to trućkaš? Da li si siguran da si nadovezan na celu ovu priču ili si pogrešio sajt?Proveri .

 27. tanja jakovljevic

  tanja jakovljevicПре месец

  Isus je na ovom svetu Kralj nekim pojedincima i onima koji pripadaju Njegovoj nevesti(Crkva). A ostali ceo svet lezi u vlasti ZLOGA. Dok Isus drugi put ne dodje na nama je da sirimo veru govorom, i delima. Isus ima plan i za ovo vreme, ali "smokva polako pupi" sto znaci da se dolazak priblizava😊. Zato podignimo glave svoje oni koji ga cekaju!😇

 28. Predrag Smiljkovic

  Predrag SmiljkovicПре месец

  Za ovu vlast Kacavenda, samo Kacavenda!!!

 29. Mirjana Batinovic

  Mirjana BatinovicПре месец

  Aj da se ne sprdamo oko izbora partrijarha,nego da se Bogu molimo da bude izabran pravi patriota❤☦🇷🇸

 30. Mirjana Batinovic

  Mirjana BatinovicПре месец

  @sinisa pilipovic sta je smesno,kazi da se i ja nasmejem

 31. Petar Jovanovic

  Petar JovanovicПре месец

  Jeste, ali js isto tako tacno da je Zelenskog podrzao i jedan od najbogatijih Ukrajinaca, koji trenutno zivi i radi u Izraelu....

 32. М Мирче

  М МирчеПре месец

  Григорије и Иринеј Буловић су екуменисти То су сами изјавили И ако буде и један од њих готовисмо , тада нам неби било спаса

 33. Suzy 1Q84

  Suzy 1Q84Пре месец

  @marocar1 Jako lijepo ste objasnili sustinu. Vladika Jefrem nema mrlje u svom radu, a koliko je taj kraj blagosloven i pod Bozijom zastitom znaju djelatni pravoslavci iz tog kraja kao i oni koji tu dodju. Meni se cini da je on od svih vladika najmanje medijski eksponiran, a mnogo je uradio za crkvu i narod. Vjerovatno i vladika Jefrem balansira i pokusava da uradi najbolje u ovim izazovnim vremenima. Koliko je meni poznato novotarstvo je nepoznanica u tom kraju, dok je u nekim drugim dijelovima srpskih zemalja bilo, a u nekim jos ima novotarija.

 34. marocar1

  marocar1Пре месец

  Уз сво уважавање осталих изречених ставова, поменута чаршијска прича о владики Јефрему је тотална неистина и спин људи блиских екуменистима, тј. ''грчкој'' струји у Синоду против ''руске''. Владика Јефрем је далеко од свих сплетки и интрига у врху СПЦ и готово је анониман у ширим круговима, иако више од 30 година води највећу и за СПЦ и србство најзначајнију епархију ван Србије, за које вријеме је организовао изградњу више црквених објеката него све остале владике заједно, можда чак и кад се ту дода и сличан градитељски подвиг покојног митополита Амфилохија. Владика је далеко од екуменизма и додворавања власти, али је, као и остале владике, морао имати коректан однос са властима што због матријалног интереса цркве да јој се не коче активности, што због њеног послања да се не мијешау државне ствари ако баш не мора. Годинама сам свједочио неку врсту гадљивости у односу на Додика у њиховим јавним контактима којима сам присуствовао, а тај однос је отоплио уназад неколико година када се Додик коначно окренуо србству, ваљда схвативши колику су штету он и политичари прије њега нанијели слијепим послушништвом пред тзв. међународном заједницом која их је и наметнула као власт, као што се дешавало и у Србији. Не желим, као неко ко није објективан, да тврдим да је владика Јефрем заиста најбољи кандидат за Патријарха, али, ја му лично највише вјерујем имајући, као суграђанин, увид у његов рад скоро тридесет година. Скренуо бих вам још пажњу и на чињеницу да СПЦ најмање 30 година воде тзв. грчки ђаци који се школују у Атини, а затим специјализирају у Паризу, као што је случај са годинама најутицајнијима владикама у Синоду као што су Иринеј Буловићем, б.п. Амфилохије Радовић, Атанасије, Григорије Дурић итд., док ових који су школовани у Москви попут Јрфрема, нема нигдје. Ко прати стање у СПЦ зна из које од ове двије школе углавном долазе екуменисти, а највеће зло за СПЦ и србски народ би било натурање Григорија Дурића за патријарха које ће сигурно ићи преко запада. Овај ''сукоб'' са Вучићем је фарса да би задобио повјерење народа, а вјерујем и да је Вучићев рок трајања истекао (као и Милу у ЦГ), те да су спремни да га жртвују ради преузимања тоталне контроле над СПЦ, а у државном врху и онако раде шта хоће.

 35. Zoran Vuk

  Zoran VukПре месец

  @LJILJA AKSIC На жалост онај ко не зна шта пише си ти, а незнање није оправдање. Владика Григорије је екумениста и јеретик на жалост . Да не би тражила где је и када нешто рекао, имаш његове књиге па прочитај. Он то и не крије , мада попут латина лукаво облаже у слаткоречивост.

 36. М Мирче

  М МирчеПре месец

  @LJILJA AKSIC Прошле године и ове године Владика Григорије И Бискуп Мато Узинић, у Дубровачкој Катедрали Одржана Екумениста служба. Коју је Владика Служио са Бискупом. Молебан за јединство свих хришћана . То је Екуменизам и Јерес Надам се да ти је јасно , а ако није Ја нисам националиста никад била . Поштујем туђе , а СВОЈЕ Православно Волим свим срцем Разумеће ме људи који читају библију и у духовном свету су, ово што ћу сада написат. Ја верујем да је наша Православна вера Богом Благословена . Када верујеш целим својим срцем , целом својом душом и целим својим бићем у Господа Нашега. Слава Теби Боже Наш

 37. LJILJA AKSIC

  LJILJA AKSICПре месец

  Gde je Grigorje izjavo da je ekumnista, a uporedjivati njega i Bulovica moze samo neko ko pojma nema sta pise.

 38. Zora Milnovic

  Zora MilnovicПре месец

  Oko krova nad glavom, dažbina, povećanja poreza, uvođenje novog na svinjce, kokošinjce itd... te formiranja privatnih izvršitelja, prvu informaciju je dala kadgod Kori Udovički--ko je slušao i razmislio.. Šta je suština ? Zapadu je nedopistivo da običan građanin poseduje nekretnine i iz toga delom, proisteklu slobodu.Vlasti ovdašnje, prethodne i sadašnje, su samo izvršioci naloga, možda čak i primorani da to čine i protiv svoje volje. Uhvatili se ("pametno") neoprezno u kolo iz kojeg izlaska , nema. Najveća greška, koja će nas skupo koštati je, kod osvešćenih naših pametnih ljudi. Kod njih, opterećenih sujetom, nesložnih individualista, koji su "jako" pametni, te preko potrebnom zajedništvu i APSOLUTNOJ slozi, prvenstvo daju, svojim posebnim intelektualnim kreacijama, "kako da nam bude bolje".Šta je suština sa kojom se ne mire? To što zajedništvo NEMA ni jedno ime . Nema imena "istaknutih"--već je ono bezimeno. Sa rogovima u vreći biće nam bolje u --krstinama ( ako neko zna šta su).Razmatranje po segmentima i trošenje vremena na "aktuelne" pojave i događaje , su zaludna rabota, kada se suština jasno vidi, a skora propast naslućuje.

 39. Златозуби Чувар

  Златозуби ЧуварПре месец

  *_Смислио сам два магијска средства за уништавање Ковида...први купите упаљач и ватром дезинфикујете руке...друго купите црвени фломастер и нацртате мали крстић на вратима свога дома, као у старом Египту када анђео види црвени крст он ће сачувати вашу породицу_*

 40. Златозуби Чувар

  Златозуби ЧуварПре месец

  @tanja jakovljevic Мислим да је Мојсије знао, јер је подигао Крст у пустињи где је била нека змија...ко год је погледао одмах је ОЗДРАВЕО

 41. Златозуби Чувар

  Златозуби ЧуварПре месец

  @tanja jakovljevic Могуће да сте у праву...тек у Псалмима и код Исаије се то види

 42. Златозуби Чувар

  Златозуби ЧуварПре месец

  @tanja jakovljevic Могуће .. али и кад је Мојсије разделио Море...он је чаробним штапом направио форму крста....одозгоре на доле...и кад је затворио море с лева на десно ... У Старом Завету су све Пра-Слике Новог Завета

 43. tanja jakovljevic

  tanja jakovljevicПре месец

  @Златозуби Чувар mozda vam je vizuelno ostalo iz nekog filma ili fotografije😊. Ali u vreme Mojsija se jos nisu znali tacni detalji Isusove muke i da ce ga Rimljani razapeti na krst(posto je to bio njihov metod mucenja i ubijanja za najgore zlocince i koji dizu pobune)

 44. Златозуби Чувар

  Златозуби ЧуварПре месец

  @tanja jakovljevic ...ali nacrtan krst...tom bojom ? ..ajd bas cu sutra da nadjem to u Bibliji...

 45. Душан Остојић

  Душан ОстојићПре месец

  Сам гдин Јеремић је на Н1 дао изјаву да је Радуловић једини који је изашао на изборе, сам скупио потписе и једини био права опозиција на прошлим изборима

 46. Душан Остојић

  Душан ОстојићПре месец

  @sta znam Савле је целог живота убијао хришћане па је преко ноћи постао апостол Павле

 47. sta znam

  sta znamПре месец

  @Душан Остојић da, da , bla , bla .. pricaj to nekom drugom. Laze na pasja usta. Celog zivota je bio globalista i sad je odjednom suverenista ? Ma sta mi naprica .

 48. Душан Остојић

  Душан ОстојићПре месец

  @sta znam Хахаха човек се јавно декларише као Суверениста...не причајте свашта, информишите се бар основно

 49. sta znam

  sta znamПре месец

  Radulovic se javno deklarise kao globalista !! Od prvog dana se zalagao za globalizam !

 50. Marko Vreja

  Marko VrejaПре месец

  pozdrav za profesora Zlatanovica i profesora doktora Petrovica

 51. Novica Djurdjevic

  Novica DjurdjevicПре месец

  Најбоље решење је избор Вучића за Патријарха. Прво променити Црквене законе по хитној процедури, јер је дотични ожењен, изабрати дотичног за Патријарха, али и ходајућег Свештеника. Патријарх одмах у старту има 12000 садашњих ботова, они аутоматски постају верници, одлазе уз њега да ботују, црква их плаћа из својих прихода које праве верници који су Вучића пратили на разним скуповима, нама обичним грађанима одмах мањи трошак, а Црква добија нових 12000 + 200000 јер он каже да у сваком тренутку може да позове толико људи и да га слушају + 600000 верника који сада раде у државним институцијама + Влада + Министри + Народни посланици који га сваког дана хвале, + 2,5 милиона гласача како он каже који гласају за њега + певачко друштво они што певају Ацо Србине. Аутоматски добија бесплатно Црквени хор, пола њих испред Цркве пева Ацо Србине, половина пева унутра у Црквама, + Судије, тужиоци, полицајци , доктори, Уједно уводи Цркву у златно доба. Ми који смо славили и били цео живот у црквама не морамо више да идемо јер ће бити превелика гужва. Ако неко има бољи предлог слажем се! Боже опрост мени и овом јадном народу. А за ОВЕ НАБРОЈАНЕ не знам дали да им опрашташ, МНОГО СУ НАМ ЗЛА НАНЕЛИ.

 52. Djole Zile

  Djole ZileПре месец

  Pa onda i nije bas dobro po nas sto su Bugari pro-ruski raspolozeni...

 53. djurologija21

  djurologija21Пре месец

  Kacavenda nebi bio los u AV timu .

 54. Dragan Šešić

  Dragan ŠešićПре месец

  Ne znam kako Vučić može da izabere patrijarha ali mislim da banjalučki vladika Jefrem ne bi bio loš izbor.Koliko sam čuo da je on istinski pravoslavac a protivnik ekumenizma ali se ne izjašnjava

 55. Suzy 1Q84

  Suzy 1Q84Пре месец

  Po svemu sudeci kako se sluzi u banjaluckoj eparhiji, tamo je veliki blagoslov i blagodat Duha Svetoga. To znaju djelatni vjernici koji su tamo nastanjenji, a to uvidjaju i oni koji dodju u posjetu u Banjaluku i njenu okolinu. Vladici Jefremu niko nije pronalazio mrlje, a taj dio SPC je neokaljan raznim novotarijama, bar koliko je meni poznato.

 56. Natasa Markovic

  Natasa MarkovicПре месец

  Vucic i za Patrijarha

 57. Zivan Popovic

  Zivan PopovicПре месец

  Tacno ,nismo znali za toalete!Vucic je od Srbije napravio javni klozet!!Stvarno je narodni posranik u pravu!!!!!

 58. Милољуб Иконић

  Милољуб ИконићПре месец

  Зар нема неко довољно школован да посаветује нашег Председника Вучића да је СРАМОТА то што прича како су га неки твитераши називали разним вулгарностима, које ја из пристојности не бих набрајао, а још горе је што ОН КАЖЕ ДА НА СВЕ ТО ЋУТИ што је Председнику, по мом мишљењу НЕДОПУСТИВО! Председник мора да УЧИ СВОЈ НАРОД ПРИСТОЈНОСТИ И КУЛТУРНОМ ПОНАШАЊУ! Бојим се да он то НАМЕРНО РАДИ ДА БИ СКРЕНУО ПАЖЊУ ШТА ЈЕ ОН, за разлику од таквих "кретена", "УРАДИО"! Зар нема другог начина да се ПОХВАЛИ УСПЕСИМА КОЈИ НИСУ СПОРНИ!!!

 59. Nemanja Nikaljevic

  Nemanja NikaljevicПре месец

  Mi smo na ivici gladii, jedva preživljavamo ne znam samo kako smo ekonomski tigar, gledam ljude sve više na nacionalnoj kuhinji, moramo se probuditi😥😥😥

 60. Dejan Vujicic

  Dejan VujicicПре месец

  Meni je za firmu koju sam zatvorio, 2016te,stigla blokada za 2va neplaćena računa za 2018tu,gde sam izvršiteljima rekao da malo vide u APR u, ali briga ih i za 2120din koji nisam napravio, blokirali mi registraciju pazite dva računa dva izvršitelja me blokirali za 32hiljade 😂😂😂 sada ću da ih tužim i da dam u dobrotvorne svrhe, koji lopovi sačuvaj bože

 61. Zivojin Knezevic

  Zivojin KnezevicПре месец

  SRBIJA JE NA IVICI POSTOJANJA NAROD SVE TO NEMO POSMATRA

 62. Ivan Janjić

  Ivan JanjićПре месец

  Jedva ceka jel drugacije nemoze,sto pre propadne u tom bolje.Dace bog sto brze