Suzana i Boro Perać, roditelji stradalog Bojana: Postoji li sud i ima li pravde u Srbiji

#BojanPerać, #centar, #dejanpetar
Roditelji Bojana Peraća (31) iz Zemuna, vozača autobusa GSP, koji je 12. februara poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Zemunu, koju je izazvao Adam Rakočević, i dalje čekaju na pravdu.
Mediji su tada naveli su da je Adam Rakočević je u trenutku nesreće upravljao automobilom s probnom dozvolom i da su mu u urinu pronašli tragove narkotika, a i kod sebe je u posedu imao narkotike.
- Pretpostavlja se da je on neposredno pre nesreće ugledao patrolu policije i da je, plašeći se da ga ne zaustave, dodao gas i prošao na crveno svetlo. Inače, on je odranije poznat policiji i više puta je privođen zbog raznih krivičnih dela - izvestili su tada beogradski mediji.
Bojanovi roditelji, Boro i Suzana Perać, posle osam meseci od tragičnog događaja, bili su gosti medijske kuće "Centar" i "Srbin info" i iskazali bojazan da će smrt njihovog Bojana proći bez adekvatne kazne za počinioca.
- Nezadovoljni smo radom sudskih organa i imamo strah da presuda suda neće biti po pravdi. Tri meseca su dizali optužnicu, a trebalo je po zakonu po znatno kraćem roku. Ljuti smo i ogorčeni. Sudija i javni tužilac nisu želeli da prihvate dodazne dokaze koje smo podneli. Sudski veštak kojeg smo angažovali je imao potpuno drugačiji nalaz od onog koji je veštal u Beogradu podneo.
Otac osumnjičenog je bio upravnik zatvora na Kosovu, a Adamu je ovo treće krivično delo za koje se tereti - navodi Suzana Perać, koja je bila pomajka Bojanu.
Otac Boro, koji živi u Beču, otkriva da ga o pogibiji sina niko nije ni obavestio, već je o tragičnom događaju saznao iz medija.
- Veliko je pitanje da li će Bojanova biološka majka ovo preživeti. Meni jedino daje snagu odlučnost da isteram sve ovo do kraja. Bojan nije želeo da živi u Austriji, voleo je Srbiju.
Dokazni postupak je gotov, oni ne žele više da usvoje dokaze. Završna reč je 27. oktobra. Plašimo se da će Adam dobiti samo nanogicu ili nešto slično, što je nprihvatljivo. Tako nešto u Austriji bi bilo nemoguće. Nije ni u Beču sve sjajno i bajno, ali ovo što smo ovde doživeli je nemoguće. Bar bi veštačenje bilo ispravno i sud bi ga uzeo u obzir - navode naši sagovornici.
#Belgrade, #Beograd, #najnovijevesti, #najnovijevesti, #novosti, #Serbia, #Serbian, #Srbi, #Srbija, #srbininfo, #vestdana, #vesti, #vestiizsrbije, #saobraćaj, #centar, #BojanPerać, #DejanPetar, #intervju, #opozicija,
****************************
WWW: srbin.info RSclub: shorturl.at/gnosN
Twitter: srbininfo
Facebook: srbin.info
----------------------------
Ukoliko imate želju da podržite rad produkcije „Centar” i rad medijske agencije „Srbin.info”, donacije možete da uplatitte putem sledećih linkova:
www.paypal.me/srbininfo/
www.paypal.me/srbininfo/5
www.paypal.me/srbininfo/10
www.paypal.me/srbininfo/20
www.paypal.me/srbininfo/50
www.paypal.me/srbininfo/100

Коментара

 1. SRBIN info - kanal Centar

  SRBIN info - kanal CentarПре 3 месеца

  Ne zaboravite da pratite kanal CENTAR klikom na dugme SUBSCRIBE (PRATITE) ispod videa. Hvala.

 2. Suzana Perac

  Suzana PeracПре 2 месеца

  Presuda za Bojanovu smrt i povredjene iznosi 2 godine i 6 meseci. 3 meseca za posed droge, 6 meseci zbog presude još iz 2017te zbog posedovanja oružja, koju nije nikad ni odležao. Naša pravda tek počinje.

 3. Jana Markovic

  Jana MarkovicПре 3 месеца

  Moram da prokomentarisem. Komsinica sam ovog decka i njegove porodice,taj dan kad je Bojan poginuo,mi smo svi vec znali,policija je dosla oko 15h,u moje dvoriste da me pita gde je porodica Peric (nije znao ni kako se prezivaju) jer moraju nesto da im saopste. Ja sam mu rekla da vec svi znaju,a on me gleda i kaze: “A vec znaju,pa dobro,nista.” i okrenuo se i otisao. Ja sam ostala u soku iskreno... Cika Boro i Suzana,borite se za pravdu naseg Bojana i pomozite kako tako onoj jadnoj zeni koju vise niko ne vidja na ulici. ❤️💪🏻

 4. Suzana Perac

  Suzana PeracПре 3 месеца

  Borićemo se, to je sigurno. ❤

 5. Snezana Dukanac

  Snezana DukanacПре 3 месеца

  Hvala ti duso, na ovom komentaru. Kao Bojanova tetka ja dobro znam koliko je nas Bojan bio posten i skroman mladic. Boricemo se svi za pravdu naseg Bojana a za Marinu tugu, leka nema. Ja se Bogu molim za nju, dobro znam kako moju sestru dusa boli.

 6. Cipiripi Cipi

  Cipiripi CipiПре 3 месеца

  Boki.... nedostaješ... 💔

 7. Bakara Bakarić

  Bakara BakarićПре 3 месеца

  Samo jedna ispravka, vozač autobusa nije mogao da vidi niti da reaguje na auto jer je auto išao velikom brzinom a pritom je bežao od interventne policije. Kod pežoa prednji deo nije postojao od siline udarca. Naišao sam 10 minuta posle udesa

 8. Suzana Perac

  Suzana PeracПре 2 месеца

  @aeg aeg presuda je 02.11. Vozač 45ice je i dalje samo oštećeni, kao i mi.

 9. Suzana Perac

  Suzana PeracПре 3 месеца

  Vozač 45ice je video auto, 15-16 metara pre udesa je počeo da skreće ulevo. Da je ostao u svojoj traci, nebi se desila tragedija. Auto od jedne tone ne može da pomeri bus od skoro 12 tona. Ovo su činjenice koje imamo pismeno od strane sertifikovanog veštaka iz Austrije. Pežo je samo okrznuo bus 45 i odbio se kao lopta od busa. To se vidi i na snimku koji imamo.

 10. Tatijana Nalcic

  Tatijana NalcicПре 3 месеца

  Trgedija,istrajte...Žao mi je.

 11. Fortnite and News

  Fortnite and NewsПре 3 месеца

  Država ne funkcioniše, a vi bi nazad Kosovo i širili se na Crnu Goru i BiH 😆👌 Bravo. Prioriteti moraju da se znaju.

 12. zeleni zub

  zeleni zubПре 3 месеца

  Cija sila onoga i pravo.

 13. Zoran Blagojevic

  Zoran BlagojevicПре 3 месеца

  ZAKON U SVOJE RUKE, OSVETITE SVOJU UBIJENU DECU, STA VAM VISE NIJE JASNO I KADA CETE SHVATITI DA SAMI MORATE PRESUDJIVATI UBICAMA SVOJE DECE !!!!!

 14. Zoran Blagojevic

  Zoran BlagojevicПре 3 месеца

  Roditelji, osvetite svoju decu, OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB !!!!!

 15. Goran Trujkić

  Goran TrujkićПре 3 месеца

  Nema Srbija ni suša ni pravde, dok vucic I ostali lopovi vode igranju. To je samo iluzija da srbija ima prav du, itd..

 16. bojan mitrović

  bojan mitrovićПре 3 месеца

  sudovi sude,ko da više..

 17. Zeljko Petrovic

  Zeljko PetrovicПре 3 месеца

  Tako je. Covek podpuno upravu. Teraj do kraja

 18. Blaska Pop Arsova

  Blaska Pop ArsovaПре 3 месеца

  Moje iskreno saucesce

 19. nera brozovic-s

  nera brozovic-sПре 3 месеца

  Pretužni ... u mislima i molitvama za Vas i pravdu.

 20. Revan

  RevanПре 3 месеца

  I moju tuzbu osnovnom tuzilastvu su vukli 5 meseci i vadili se na to da je tuzioc koji je bio na slucaju otisla na porodiljsko i onda je posle 5 meseci tek preuzeo drugi tuzioc.

 21. Mira Rosnic

  Mira RosnicПре 3 месеца

  Nemam reči i nema sam za ovo sto se desilo jadnom momku. Iskreno iskreno saučešće porodici.

 22. Jasmina Marjanovic

  Jasmina MarjanovicПре 3 месеца

  Iskreno saucesce porodici tog divnog momma sto je tako tragicno izgubio zivot. Zelim da isteraju pravdu da imaju bar neku utehu I mir

 23. STREET RACER

  STREET RACERПре 3 месеца

  Zaista ne razumem zasto ovi ljudi imaju potrebu da nekoga ko je vec unesrecen i ceo zivot ce ziveti sa cinjenicom da je ubio coveka, zakopaju sto je dublje moguce. Nestece se dogadjaju i tu nema pobednika, a onda neko ko je preziveo sve to i jos je kolega vaseg sina vi hoce ta da unistite a pri tome niste bili tamo i ne znate sta se zaista desilo. Vama treba samo osteta to se odmah vidi. Samo kad Srbi ne znaju a Beclije su genijalci, ne pljuj zemlju sto ti je zivot dala. Sram vas bilo. Zivela Srbija.

 24. Suzana Perac

  Suzana PeracПре 3 месеца

  @magi magikomentarišete opširno a ne smete da stavite ni ime ni prezime? Pozdravite porodicu Rakočević i pizajte ih samo kako mogu mirno da spavaju. Otac je uspeo da vodi toliki zatvor a ne može - ili neće - sina od 21. god. da ukroti, kojeg policija vrlo dobro poznaje.

 25. Snezana Nena

  Snezana NenaПре 3 месеца

  @magi magi , sram te bilo, bitango. Njeno dete je poginulo a sta bi bilo da se nesto desilo Adamu, to pitaj njegovog oca"velicinu"(ne bi me cudilo da si ti, Aleksandre) i majku sta bi!!!

 26. magi magi

  magi magiПре 3 месеца

  @Suzana Perac Draga Suzana, saosećam vašu bol s'gubitkom sina i posinka. Međutim, zameram vam jedno a to je zašto pominjete Adamovog oca ??? Zašto iznosite nedokazive činjenice i navodno zločine nad albancima u KPD u kojem je Adamov otac bio Upravnik pod izgovorom citiram vas: "ima na internetu". Znate li vi onu izreku da i na tarabi piše svašta pa se niko ne zaleće ? Pominjete takođe Haški tribunal, instituciju koj je predviđena da se samo srbske glave stavljaju na panj. Za vas je to institucija, i još za neke pojedince koji su te iste Srbske glave stavljali na tacnu onima koji su nas bombardovali a mi se samo branili..... Za mene to nisu institucije. Bez trunke savesti govorite da je Adamov otac bio saučesnik u zločinima. E pa vidiš nije bio deo te agende. Zločin je napralvila NATO ALIJANSA koja nas u KPD bombardovala 19 - og a zatim i 21 - og maja 1999 - te. Bilo je žrtava i kod osuđenih lica a Bogami i kod zaposlenih. Od NATO bombi između ostalih poginuo je i zamenik Upravnika inače albanac. Takođe je ranjen i sudija koji je odmah došao da izvrši uviđaj poginulih i ranjenih osuđenih lica, dok smo se mi zaposleni međusobno snalazili i izvlačili jedni druge. Dakle sve se odvijalo po zakonu i međunarodnoj konvenciji. Pobijeni od strane NATO BOMBI uredno su sahranjeni i kada su belosvecki mešetari došli da izvrše eskumaciju utvrdili su šta ??? da su pobijeni od bombi i gelera a ne na drugačiji način. Misliš li da bi odustali od optužnice. Naravno da ne. Udarila si na veličinu i poštenje od čoveka koji je upravljao najvećim zatvorom u Evropi. U to vreme da bi upravljao takvom institucijom morao je da prođe veliku bezbednosnu proceduru, da nema mrlje u životu i karijeri. Imao je tu nesreću što je morao da ode sa svog ognjišta kao i svi mi ostali srbi. Nebi doživljavao sve što mu se dešavalo. Od Miloševićeve pa na ovamo svaka vlast ga je satanizovala, pa i ova danas. Toliko o Adamovom ocu ! Ne sekirajta se vi Adama će biti priveden pravdi ukoliko se dokaže krivica oni to jedva čekaju. Što se Adama tiče on je imao tu nesreću što je u istoj sekundi udario u 45 - ticu. Ako sam dobro razumeo. Vozač istog autobusa nije mogao da ga vidi. (pročitaj komentar osobe koja je naišla 10 minuta nakon nesreće) predpostavljam da je neko od službenih lica. Razumem ja vašu bol ali u vašem izlaganju malo pominjete vozača 45 - ice ali zato ste se obrušili na Adama jer probogu kod njega je nađena marihuana ???? Iako je i sam mogao kao i vaš pastorak da izgubi glavu. Da ja vas pitam nešto, da je kojim slučajem samo Adam nastradao kako biste se tada osećali, lepo jel da??? Adam nie planirao da ubije nekoga, saobraćajke se dešavaju i to nisu ubistva sa predumišljajem. Znam da je za vas gubitak koji se ne može rečima opisati ali budite objektivni jer niste jedini u nesreći, ima nas mnogo koji neznamo ni gde su tela naših najmilijih a pri tom niko nikada nije odgovarao niti će.

 27. Јуца Дуца

  Јуца ДуцаПре 3 месеца

  @Sofija Green 👍👍👍🍀

 28. Jasmina Marjanovic

  Jasmina MarjanovicПре 3 месеца

  @Sofija Green Tako jeeee!!!!

 29. Mutirana Kornjaca

  Mutirana KornjacaПре 3 месеца

  Saucesce porodici ali zaista ovo je pravi primer da iz ove zemlje ne otici nego bezati glavom bez obzira ova zemlja je gora od danteovog pakla u paklu makar vidimo lice djavola ovde ne znas ko te sve ubija

 30. Savo Damjanac

  Savo DamjanacПре 3 месеца

  Saučešće porodici a tebi Zlatanoviću svaka čast za ovu temu.👍

 31. Tatjana Sidler

  Tatjana SidlerПре 3 месеца

  Gospode Boze, kakva nepravda! Saučešće i velika podrška za roditelje!!! Srce mi se cepa od tuge i besa! 😢

 32. Tamara Roncevic

  Tamara RoncevicПре 3 месеца

  Strasnoo,podrska za Bojana i Boro i Suzana sa Vama smo!

 33. Snezana Dukanac

  Snezana DukanacПре 3 месеца

  PRAVDA ZA BOJANA!!!

 34. Suzana Perac

  Suzana PeracПре 3 месеца

  Snežo, pravda i istina. Bog je sa nama i hvala mu.

 35. Kapetan Bele Lade

  Kapetan Bele LadeПре 3 месеца

  Podrska za Boru

 36. Snezana Vukotic

  Snezana VukoticПре 3 месеца

  Napravi uvod, kako je stradao decko?...

 37. Predrag Radosavljevic

  Predrag RadosavljevicПре 3 месеца

  @SRBIN info - kanal Centar bio sam tada u koloni kad se to dogodilo,boki je otisao petnaest minuta ispred mene iz garaze u dunavskoj,pa ja za njim,plako sam ko malo dete kad sam video

 38. SRBIN info - kanal Centar

  SRBIN info - kanal CentarПре 3 месеца

  Poštovani, Kasnije u toku emisije, roditelji su objasnili kako je do nesreće došlo. Imate opis i u tekstualnom uvodu ispod videa. Srdačan pozdrav

 39. S J

  S JПре 3 месеца

  Nepravda je drugo ime Srbije,svi oni koji imaju vlast nisu osudjivani niti će. Saučešće.

 40. Bogdanovic Jelena

  Bogdanovic JelenaПре 3 месеца

  Slican coveku onesvescenom lomio ruke, a sad ga stite u drugoj drzavi. Prodali smo duse sotoni!