Verko Vukosavljević o korupciji u pravosuđu: Dedin testament nestao iz suda!

#VerkoVukosavljević, #dejanpetar, #centar
Gost Dejana Petra Zlatanovića u emisiji "Intervju" na kanalu "Centar-Srbin.info" bio je Verko Vukosavljević, koji je ostao bez velikog nasledstva od dede zahvaljujući sudijama.
On je detaljno ispričao neverovatne stvari koje su se dogodile, počev od falsifikovanja dedinog testamenta odnosno njegovog rukopisa i potpisa, zatim i nestanka testamenta iz depozita suda kada je tražio veštačenje grafologa. Sve to je pratio i niz spornih sudijskih odluka koje su po Verku čist primer korupcije u pravosuđu.
"Moj deda je bio izuzetno bogat čovek, radio u inostranstvu, stekao veliki kapital. Mnogo novca, kuće u Soko Banji i Lapovu, zlato, ordenje, lovačku opremu, motorna vozila... Imao je drugu ženu, otvoren je testament na koji niko nije pozvan, a po zakonu bi morali biti pozvani naslednici prvog reda poput njegove dece. Navodno je sve ostavio drugoj ženi. U redu, možda je to njegova volja, mislio sam. Međutim, ipak sam otišao da proverim i onda vidim niz nepravilnosti. Sudija Amela Babović je predmet overila na Danicu Mijatović, nema logike.
Zašto bi nešto overila na tuđe ime? Potom je proglasila testament važeći iako nije zvala ni sina da prisustvuje otvaranju, što je zakonska obaveza. Tražio sam zapisnik sa tog ročišta, kažu mi da je NESTAO?
Međutim, jedan od advokata kome su isplatili 8.000 evra za ovaj slučaj pa ga otkačili, rekao mi je da on ima zapisnik jer je bio na ročištu. I vidim da ni rukopis ni potpis nemaju veze s mojim dedom, neke škrabotine samo, pa tražim grafološko veštačenje. Onda se ispostavi da je nestao original testamenta koji se inače čuva u depozitu suda, ali kao nema nijedne kopije, iako mora da budu najmanje tri kopije?! Ko bre može da uzme testament iz depozita suda???
Grafolog odredi 120 dana rok da nađu testament ili kopiju pošalju veštačenje rukopisa, čekali smo, ali nije dostavljeno. I onda na naš slučaj dovedu sudiju koji je bio suspendovan, a ovaj slučaj mu je prvi pošto je vraćen na mesto sudije. Kaže da će on to završi za jedno ročište. Nije obavestio ni policiju i predsednka suda kad je video da je testament nestao u depozitu, znači prikrio je krivično delo, zbog čega sam pisao krivičnu prijavu. I rekao je da je za njega važan samo iskaz svedoka, a prema zapisniku je jedan svedok dao potpuno različite iskaze. Sudija kaže da to nije ništa?
Računam da će u Apelacionom sudu biti ozbiljnije sudije nego u osnovnom. Nisam tražio veze. Kad stiže odgovor od predsednika veća tog suda da "lice koje traži grafološko veštačenje mora da obezbedi original", a original nestao u depozitu suda?! Rekao sam vi ste doktor prava i ne znate kako se čuva testament, pa mislite da ga ja čivam? Jasno je da je u pitanju strašna korupcija", priča Verko.
A šta je još ispričao u vezi nepravde i korupcije u srpskom pravosuđu, pogledajte u video prilogu.
#Belgrade, #Beograd, #najnovijevesti, #najnovijevesti, #novosti, #Serbia, #Serbian, #Srbi, #Srbija, #srbininfo, #vestdana, #vesti, #vestiizsrbije, #centar, #MilovanBrkić, #dejanpetar, #VerkoVukosavljević
****************************
WWW: srbin.info RSclub: shorturl.at/gnosN
Twitter: srbininfo
Facebook: srbin.info
----------------------------
Ukoliko imate želju da podržite rad produkcije „Centar” i rad medijske agencije „Srbin.info”, donacije možete da uplatitte putem sledećih linkova:
www.paypal.me/srbininfo/
www.paypal.me/srbininfo/5
www.paypal.me/srbininfo/10
www.paypal.me/srbininfo/20
www.paypal.me/srbininfo/50
www.paypal.me/srbininfo/100

Коментара

 1. SRBIN info - kanal Centar

  SRBIN info - kanal CentarПре 2 месеца

  Ne zaboravite da pratite kanal CENTAR klikom na dugme SUBSCRIBE (PRATITE) ispod videa. Hvala.

 2. Томислав Николић

  Томислав НиколићПре 2 месеца

  Куме мој, терај ту багру до краја. До победе

 3. Mare Kutla

  Mare KutlaПре 2 месеца

  Sa Verkom do pobede...

 4. dugmic dugmic

  dugmic dugmicПре 2 месеца

  Dobar je odlican gost

 5. Alex Đukanović

  Alex ĐukanovićПре 2 месеца

  Problem srpskog seljaka i svih nas su paraziti!

 6. Paja Pajic

  Paja PajicПре 2 месеца

  Bagra komunisticka